Klaverjas Toernooi Beheer

Het programma Klaverjas Toernooi Beheer is software voor de verwerking en beheer van toernooien zoals die door veel verenigingen worden georganiseerd.
Er kunnen toernooien tot en met 24 speelrondes en 400 deelnemers beheerd worden waarbij de teams door het programma worden samengesteld uit willekeurige individuele deelnemers.
Bij een voldoende aantal deelnemers zal een deelnemer niet meer dan één keer met en één keer tegen dezelfde persoon spelen. Als het aantal deelnemers ongelijk is aan een veelvoud van vier zullen een aantal spelers worden vrijgeloot. Hierbij geldt dat een deelnemer bij voldoende aantal deelnemers slechts één keer wordt vrijgeloot.
Het inschrijven van deelnemers kan snel en eenvoudig met minder kans op fouten door gebruik te maken van bestanden waarin gegevens van personen kunnen worden vastgelegd.
Behalve een overzicht met de te spelen partijen per ronde is er ook toernooi- of speelschema beschikbaar met alle partijen en uitslagen. Door dit wedstrijdschema tussentijds af te drukken is het mogelijk uitslagen handmatig te verwerken voor het geval registratie met de computer door een storing niet meer mogelijk is. De uitslag van een gespeelde partij hoeft slechts één maal te worden ingevuld en het klassement is op ieder moment beschikbaar.
Het toernooischema en het klassement kunnen worden opgeslagen als CSV bestand (Excel). Alle gegevens worden per toernooi opgeslagen en blijven daardoor beschikbaar.  De resultaten van meerdere toernooien kunnen bij elkaar worden opgeteld en weergegeven in een totaal klassement.

Behalve de uitgebreide functionaliteit onderscheidt het programma zich door de makkelijke bediening en de goed leesbare en overzichtelijk ingedeelde schermen en overzichten.