Werkman & Schoolderman genealogie  
Start | Familienaam | Parentelen | Kwartierstaten | Genealogie Online
 

Parentelen

Werkman
Deze lijst begint met Jan Willemsen die geboren is omstreeks 1719 te Kootwijk. De meeste van zijn afstammelingen zijn te vinden in het gebied Ede-Barneveld.

Van de Belt
Deze lijst begint met Gerrit - Luiten van de Belt, geboren vr 1736 in de omgeving van Wanneperveen. De meeste van zijn afstammelingen zijn te vinden in het gebied tussen Meppel en Hoogeveen.

Ten Kate
Deze lijst begint met Willem ten Kate, geboren ca 1590 te Avereest. Veel van zijn afstammelingen bevinden zich in een uitgestrekt gebied rondom Avereest.

De Vos
Deze lijst begint met Jacob de Vos, geboren ca 1758 waarschijnlijk in Waarder.

Zaal
Deze lijst begint met Arie - Jacobse Zaal, geboren ca 1665.

Pieperij
Deze lijst begint met Hendrick ten Pijpere (Pieperij) geboren ca 1580 te Zuidwolde. Hij is de voorvader van Egbert - Hendriks ten Pijpere (Pieperij) die zich na zijn huwelijk met Zwaantje - Roelofs ten Kate (ca 1690) ten Kate heeft genoemd. In feite is hij dus de voorouder van veel ten Kates via de mannelijke lijn.

Schoolderman
Deze lijst begint met Jan Bieleman (op de Biele) \ Boterman \ Schoolderman is geboren vr 1683 in de omgeving van Harfsen. De meest van zijn afstammelingen zijn te vinden in het gebied tussen Apeldoorn, Dieren en Almelo.

Kulk
Deze lijst begint met Maerten Kulcks, geboren 1634 in Katwijk aan Zee.

Buitenhuis
Deze lijst begint met Gerryt then Butenhues, geboren ca. 1400 te Apeldoorn

Van Zandwijk
Deze lijst begint met Derk  van Zandwijk die vr 1733  geboren is, mogelijk in de omgeving van Deil